Beszámoló a közitáborról

2000. augusztus 28. – szeptember 3., Dédestapolcsány

Aug. 28.

Mindenki frissen megérkezve és vonatra felszállván már néhány perc után következett az első kalamajka, miután állítólag kiderült, hogy eggyel kevesebb jegyet vásároltunk, mint kellett volna. Ebből az okból kifolyólag komoly gondjai támadtak Ákösnak a WC-én, így legalább fél órát kellett időznie, hogy minket megmentsen. Utóbb végül többet vásároltunk…

Közben Péter folyamatosan kereste a táskáját, melyet nem akartam elhinni, hogy elvesztett. Természetesen meglett. Ezt követően egy teszt segítségével a város nevezetességei mellett egyéb közigazgatási indézményeket is felkerestünk, mindenki talpraesettségét bizonyítva.

Egy rövid szünet után ismét megnéztük a borkimérő helyeket, ahol kellő tartalékot képeztünk. Dedestapolcsányba megérkezve Jani elkiabálta magát: “Napi egyszeri meleg étkezés, pipa stop.” Ezután a legek versenye következett, a legmerengőbbtől a legcsendesebbig.

A tábortűzu ideje alatt a legkülönbözőbb nóták hangzottak el, a Bill-től kezdve nád a házam teteje, Bálint szólója, tehenes. A nap végét egy gyönyörű imával, az “Erdő mellett estvé lettem” cíművel zártuk le.

Aug. 29.

Frissen felkelve a testnevelési kar növendékei egy igen kimerítő tornát tartottak, ahool többeknek sikerült megizzadniuk. Majd következett a dédesi vártúra, ahol könnyedén másztuk meg a nézány 100 méteres szintkülönbséget. Különösen az első dombocska megmászása volt felemelkedő hangulatú ahonnan vagy 50 m szakdék tátongott. Mindez olyan lelkesedést okozott számunkra, hogy a szemben lévő hegycsúcsra is azonnal fölmásztunk, ahol jóízűen elfogyasztottuk ebédünket. Ezután csúszdaszerűen jutottunk le a völgybe, s nemsokára a számháború rejtelmeibe másztunk be, mely a kékek győzelmével fejeződött be. A falu focipályáján a helyi elitklub focistáival színvonalas mérkőzést játszottunk.

A nap során két ismerkedő játékkal ismerkedtünk meg. Az egyik játék során különböző szempontokat kellett prioritási elv alapján sorrendbe rakni. A másik játékban belső tulajdonságként hangzott el a császármorzsa és a legcsendesebb showmeni képességekkel csillogtatott szólója. Egy rövid ima után az Eger rally kiértékelése következett. Mindenki megelégedésére a nassolás utáni vágyat sikerült csillapítani. Az est hátralévő részében T. Andris fantasztikus meseestet tartott meg.

Aug. 30.

A reggeli tornát a Dobó vitézek hagyományőrző egyesületének tagjai tartották. A reggelit követően a tábor legkomolyabb tartalmú programja volt az egész nap folyamán Goda Gyula pszichológus vezetésével. Szituációs gyakorlagok segítségével tudtuk egymást és önmagunkat még jobban megismerni.

Számomra az asszociációs csoportos beszélgetés volt felemelő. Őszintén fordultunk egymáshoz jó és rossz tulajdonságainkat egyaránt “kicsontozva”, melyből sok tanulságot levontam. Remélhetőleg a rosszat jóra, a jót még jobbra változtatjuk a jövőben. Úgy éreztük a nap végén, hogy legszívesebben tovább folytattuk volna a tréninget. Az estét tábortűzzel és imával zártuk le.

Aug. 31.

Nem túl jó időre ébredtünk, éppen ezért elmaradt a korábban nagysikerű reggeli torna. Reggelit követően Csabának a Karácsony Szenteste jutott eszébe.

Ezen a napont Szilvásváradra utaztunk, ahol a kisvonat indulása előtt elég gyakran felcserélődtek az elnökök és a titkárok. Az istállóskői barlangnál egy frappáns kiscsopis beszélgetés történt az ideális feleségről és férjről. E közben derült ki, hogy nem igazán jó, ha az előre elkészített sör eltűnik a hűtőből, ill. két fél IQ-nak különbségének abszolút értéke legyen kisebb egy később meghatározandó konstansnál (ld. Ákos).

A délután folyamán a csapat egy része felkúszott a “domb” tetejére. Hazaérve mindenki lázasan készült a szerenádra. Segítségképpen még egy csónakot is bevetettünk a lányok szívének megnyeréséhez. A gyertyás-palacsintás megvendégelés tovább fokozta a testi-lelki megújulást. A vidám hangulat némi zenei aláfestéssel fűszerezve egészen hajnalig tartott…

Szept. 1.

Újításként a reggeli torna a templom körül volt megtartva mindneki nagy örömére. A nap témája Varga Péter nagysikerű “Spielhózni”-ja. Szó volt nővé és férfivá válásról, a “lazázásról”, a kóros szerelemről, mely így szól: infantilis incesszúdús szado-mazohista duál-unió. (kimondva kevesebb, mint 5 sec), a masszírozós lábmosásról. Az előadás során mindenki számára világossá vált, hogy nincs két egyforma KIF görbe. Az se baj, ha nem a málnás Magnumot szeretjük, hanem a csokisat. Remélhetőleg adott mindenki számára némi “útravalót”.

Szept. 2.

Ha jól emlékszem (dec. 29.), egy pár tigrisbukfenccel kiegyenesítettük a padló egyenetlenségeit, majd igazi szabadtéri reggelit követően vártuk a görögkatolikus lelkész atyát. Középpontban az Isten és ember kapcsolata állt. Kiemelte, hogy halljuk meg az Isten szavát, tudjunk reá hagyatkozni.

Az elmélkedés 2. része a lázbérci víztározó mellett volt, ahol Ákos sikeresen beúszott a labdáért (szőröstül-bőröstül), majd demonstratíve szárította “rövid” nadrágját.

Uppony falu határában magas színvonalú foci meccset játszottunk, melyet az egyik csapat 2:1-re nyert. Ezután csoportokba osztva izgalmas előkészületek folytak az esti színházra. Az előadás során különböző ismerkedési praktikákat ismerhettünk meg a történelmi időszakokból. Ennek következtében Czirják Laci némi alkati változáson ment keresztül. Megjelent Icuka is a porondon az alkalmazottat földre küldve (természetesen az igazgató úr képet fel). Kivétel nélkül mindneki a maximumot hozta ki magából. A napot egy szuper buli zárta, bár úgy vettem észre, hogy a 10 km meglátszott a társaságon…

Szept. 3.

Kelés…
Mise
Pakolás…
Ebéd…
Veszekedés a buszsofőrrel
Rendes kalauz a vonaton Megérkezés Budapestre (Végre) (Csak poén)

U. I.

Köszönet a tábor összes résztvevőjének! Minden szempontból kiegyensúlyozott volt (lelki-testi programok aránya). Kiváló előadóink voltak!

A társaság apraja-nagyja megpróbált egy hullámhosszon pendülni, ami talán sikerült. Előre is elnézést kérek, ha netalántán a levélben személyiségi jogokat sértenék!

Külön köszönet a szervezőknek (Kriszta, Timi, Jani stb.) és MINDENKINEK!

Találkozunk jövőre!

Máté

Kategória: Beszámoló | Címke: .

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.