Beszámoló a GoKart versenyről

2002. június 12-én 8 elszánt fiatal versenyző elhatározta, hogy összeméri vezetési tudását. A mérkőzés helyéül a budaörsi BudaRing GoKart pályát választották.

Versenyzők:

  • Csordás Peti
  • Elek Laci
  • Jámborházi Szilárd (Brian)
  • Kandár Tibi (Andris szobatársa)
  • Kuti Kati
  • Mersich András (németes képzés)
  • Metz Máté
  • Tarsoly Andris

Végülis 8 bátor jelentkező indult el ma délelőtt gokartozni. Én személy szerint nagyon jól éreztem magam a 7 fiú között, bár elég érdekesen indult az egész. Mire mindannyian összegyűltünk, jó sok 40-es busz elment, s mi egy tömöttre szálltunk. Ennek az lett a következménye, hogy ketten a középső ajtónál későn vették észre, hogy le kellett volna szállniuk… Mi meg szépen integettünk nekik a megállóból:-)

Miközben vártuk őket, hogy a következő megállóból visszajöjjenek, akkor vettük észre Andrissal, hogy a nyitvatartás így néz ki: H-P 14-22 (!) Sz-V 10-22 (Mi 10-re mentünk. Na, sebaj, egy jót kirándultunk.)

Azért a két visszaszaladó ember nem futott hiába, mivel az alkalmazottak megengedték, hogy gokartozzunk. Csak arra figyelmeztettek, hogy ne álljunk keresztbe a járgányokkal, mert nincsenek pályamunkások, akik ilyen esetekben segíteni szoktak.

Miután megnéztük a Tv-ben, hogyan esnek ki az argentínok a focivb-ből, megvettük a jegyeket, és felálltunk a rajthoz. Az első 1-2 körben mindenki felmérte hol hány fokos kanyar van, utána már símán ment volna, de azért itt-ott vizes, csúszós volt a pálya. Akkor lepődtünk csak meg, amikor 180-360°-ot pördültünk néhol. A menet után volt, aki hosszúnak tartotta, volt aki rövidnek a 8 perces futamot.

Egyébként ez egy 640 m hosszú gokart pálya, vendéglátóegységgel egybekötve. Minden induló külön fehér sapkát és rá bukósisakot kap. Nagyon igényesen van az egész komplexum berendezve. Ha pl. elmegy egy család oda, akkor a család minden tagja jól érezheti magát. A gyerekek számára külön mini-gokart pálya van, játékok között, egy aranyos kis szökőkúttal a közepén. Különféle ételek közül lehet válogatni, és napernyős asztalkáknál elfogyasztani. (Az árak nem olcsók diákszemmel, de annyira nem is magasak. Azt hiszem néha úgyis mindenki megenged magának ezt-azt.)

A box előtt van egy “váró” helyiség, (autós) játékgépekkel, monitorokkal, Tv-vel, amin -ha épp nincs focivb:)- a köridőket, autózókat lehet nyomon követni. A pályán gokartozó is láthatja a köridőket, s hogy hanyadik helyen áll, egy nagy kijelzőn a pálya felett.

Lehetőség van a köridők, a sorrend, átlagsebességek kinyomtatására egy-egy futam után. Ezzel mi is éltünk.

Kati

Kategória: Beszámoló | Címke: .

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.