Beszámoló a balatoni biciklitúráról

Nem túl nyárias ruhában vágtunk neki ennek a túrának, és később sem lett igazán jó idő, de a programok kárpótoltak mindenért.

Kisebb bemelegítés után elfoglaltuk a főhadiszállást, Börzsönyi Eszterék gyenesdiási nyaralóját. Sajnos volt “Sün Balázsunk” is, aki bátor volt és elvállalta, hogy éjszakáit a ház előtti placcon tölti.
Elsőként Gyenesdiáson néztünk szét, a közeli kilátóból pedig már Keszthellyel is ismerkedtünk. Megnéztünk egy Mária-szobrot is, ahol találkoztunk egy pitbullal, nem sokak örömére? Szóval sokan voltunk, Peti és Eszter csoportokra osztott minket, hogy a napi feladatok gördülékenyebben menjenek, és persze, hogy mindig legyen mit ennünk. Bár mindenféle ennivaló nélkül is eléldegéltünk volna a bő szilvatermésből (a saját nevemben ez mindenképp igaz, nagyon szeretem a szilvát :)).

Rengeteg program volt, de “a szervezők jól kézben tartották az eseményeket( de mi mást is tehettek volna?)” Esténként scrabble-partival, kártyával vezettük le a fizikai fáradtságot.

Lankákból, dombokból sem volt hiány, ami felfelé menetben annyira nem volt szimpatikus (persze csak viccelek :)), de a tetejéről jókat lehetett gyorsulni. “.. volt ezen a bicótúrán is egy jó lejtő (a Badacsonyból lefele), bár csak 61-gyel sikerült mennem.” – ez egy fiú véleménye, persze a fiúk mindig elégedetlenek…
Kulturális szempontból is ínyencség volt a túra, meglátogattuk a Keszthelyi Festetics kastélyt, és egy buddhaszentélyt is, amit sztupának (békeszentély) neveznek. Gyönyörű helyen van, igazi “magyar Tibet”. Már csak azért is egyedülálló, mert a dalai láma személyesen avatta fel. Ma szerzetesek lakják, akik bárkinek szívesen mesélnek. Mi végülis maradtunk a katolikus hitnél. 🙂 Nagyon érdekes volt- szintén Zalaszántón- a Kotsy vízimalom ,és a katolikus templom.

Sajnos a rossz időre való tekintettel csak a “leghidegvérűbbek” mártóztak a Balatonban nap mint nap (extrémek beiktatták az éjszakai fürdőzést is) , de szerencsére az utolsó napon kellemes strandidő kerekedett.
Személy szerint nekem a Szigligeti vár és a balatonedericsi Afrika Múzeum tetszett leginkább. Ezeket a helyeket egy napon látogattuk meg, sőt még az egyik badacsonyi kilátót is megmásztuk, így útközben ránk sötétedett, és már jó késő volt, mire vacsorához ülhettünk. Egyik este volt szalonnasütés is, valamint hajnalig szóló éneklés?nem kíméltük a korán fekvőket! Még sokat tudnék mesélni, fölöslegesen, akkor az igazi, ha egyszer te is eljössz egy ilyen MKK-s biciklitúrára!

Kategória: Beszámoló | Címke: .

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.