Éjszakai biciklitúra Szentendrére – beszámoló

A túra részletei »

A Köziben immár rendszeres éjszakai biciklitúrára szeptemberben ezúttal harmadik alkalommal került sor. Szeréncsere egyre nagyobb érdeklődes övezi, így most már egy híján 30 fős csapattal vágtunk neki az éjszakának.

Mivel a túra csütörtökre, a Közi utánra szerveződött, ezért legtöbben már biciklivel érkeztek, amelyeket a templom alatti urnatemetőben zártunk el indulásig. 10 óra után nemsokkal nyeregbe pattantunk ezen a koraőszi estén es északnak vettük az irányt. Az uti célunk ezúttal Szentendre volt. A terep es a távolság sem volt túl komoly, gondolván az újakra is. Végig bicikliúton haladtunk. Körülbelül éjféltájt értük el a szentendrei Duna-partot, ahol megérkezve megpihentünk, játszottunk egy-két felpezsdítő játékot, mivel már elég hüvöskés volt az éjszaka – ennek ellénere voltak, akik a Dunában való megmártózáson gondolkodtak…; énekelgettünk is kicsit (persze nem vertük fel a környéket :)), illetve tartottunk egy röpke moldvai körtánctanulást is. És persze nem maradhatott el a hagyományos pezsgő – persze alkoholmentesen – amivel most is a szervezők kedveskedtek. Csoportképet is csináltunk meg ott, a helyben talált eszközök állványként használatával. 🙂 Fel 2 tájban útnak indultunk hazafelé és 3 óra után meg is érkeztünk a Batthyány térre, ahol sokaktól búcsút vettünk, hisz másnap elvileg suli volt – a szervezők oklevéllel igazolták részvételünket az eseményen. A maradék fél csapattal pedig meglátogattuk a hagyományoknak megfelelően a Nagyi Palacsintazója hajót a Margit-híd budai hídfőjénél. Meg is lepődött a pultoslány a tucatnyi megfáradt és éhes bringás láttán ( – mint elmondta, azért szeret éjszaka dolgozni, mert akkor nem nagyon van forgalom :)). Miután jól bereggeliztünk, egy maroknyi csapat meg átkerekezett a Kossuth térre, megnézni, mi a helyzet az ott zajló tüntetésen. Innét pedig van aki hazament, (vagy suliba már lassan), illetve ketten elmentek a reggeli 7-es misére a Piar. Kápolnába.

Nagyon jók ezek az éjszakai tekerések, ajánlom mindenkinek, aki még nem volt. Aki meg volt, az úgyis jön legközelebb is…talán idén már nem, de jövő tavasszal biztosan lesz rá alkalom.

Kategória: Beszámoló | Címke: , .

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.