Beszámoló a 2011-es közitáborról – 2.

A 2011-es közitábor részletei »

Miután megérkeztünk a táborba, és lecuccoltunk, kiscsoportos beszélgetésekkel, ismerkedéssel indítottuk a hetet. Ekkor még nem sejtettük, hogy a tábor területén elhelyezkedő, minden XXI. századi igényt kielégítő multifunkcionális sportkomlepxum -focipálya- olyan sikeres sportesemények lebonyolítására lesz alkalmas, mint foci, méta, vagy épp vetélkedő. Azonban még ezek is eltörpülnek a történelminek nevezhető női foci mellett, amelyen a focizó lányok és a nézőként szurkoló fiúk  egyaránt jól szórakotak, bár nem meglepő módon egészen más okból (“Olyan történt, ami még eddig nem: passzoltak!”). Itt kell megjegyezni, hogy mindez nem jöhetett volna létre Jani áldozatos és kitartó marketingtevékenysége nélkül (“Este lányfoci. Jössz? Naaa, gyere már!” kifejezések minimum ezerszer hangzottak el a nap során).

Este a tábortűznél Ákos megcsillogtatta nem mindennapi énektudását, sokak őszinte és néhányak kevésbé őszinte örömére. Fölcsendültek olyan nagysikerű slágerek, mint a Randi Andi, Hotel Mentol, vagy épp a Csókkirály. Az élmény egyértelműen olyan volt, mintha valamelyik tehetségkutató versenyt hallgattuk volna – valamelyik selejtező körben.

A táborlakókat álmaikból ingyenes zenés, gitáros énekek keltették. Az igen komoly művészi értékkel, és legalább ekkora hangerővel bíró dalokra egyszerűen nem lehetett nem fölébredni.
Hogy a napunk legalább ilyen jól folytatódjon, arról Andris reggeli tornája gondoskodott. Egyedi edzéskoncepciója, amely minden nap valamilyen valós vagy kitalált történeten alapult, már a Real Madrid és a Barcelona vezetőinek érdeklődését is felkeltette.

A rengeteg mozgáshoz szükséges szénhidrátot, fehérjét, ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat, valamint a bifidus essensist a hadtáposok biztosították. Bónuszként jégkrém és dinnye is előkerült időnként.

A tábor során testi és lelki feltöltődésre egyaránt volt lehetőség. Az előbbit a kirándulás, tájfutás, táncház és a balatoni fürdőzések jelentették. Utóbbira az előadások, kiscsoportos beszélgetések, csendes ellmélkedés, valamint a mise során volt lehetőség. Külön meg kell említeni a taizéi imaestet, ami köszönhetően a zenészek hajnalig tartó próbájának szépre sikerült. A csendet csak az énekek, illetve imák, versek törték meg.

A tábor méltó lezárását a bál jelentette. Tánccal, zenével hajnali kettőig tartott, majd némi pakolás után a legelszántabbak még elmentek éjszakai fürdőzni a Balatonba, esetleg napfelkeltét nézni, ha már úgyis ott vannak. Különben is lehet aludni majd a vonaton is…

Az utolsó nap már az utazás, készülődés, és mise jegyében telt.

Köszönet a szervezőknek és a résztvevőknek, és reméljük, jövőre is legalább ilyen jó közitábor lesz, mint az idei volt!

Rideg Joci
borostyán

Kategória: Beszámoló | Címke: .

Hozzászólás