Tánciskola

2011/12 Őszi Félév

Az induló csoportokról alább olvasható egy kis ismertető, előtte összefoglalva a paraméterek:

Kezdő I.:
– Első alkalom: 2011. október 4. (kedd)
– A félév során: Keddenként
– Helyszín: Don Bosco Iskola (Budapest, XI. kerület, Albertfalva utca 9-11.)
(Odajutás a Fehérvári úti villamosokkal: 18, 41, 47, Építész utca megálló)
– Időpont: 18:30 – 20:00
– Tanítja: Szabó Péter

Kérjük, hogy aki szeretne járni az MKK Kezdő I. tanfolyamra, írjon egy e-mailt Bakos Krisztinának a bkrisszi1@gmail.com címre!!

———————————————————

Középhaladó I.:
– Első alkalom: 2011. október 5. (szerda)
– A félév során: Szerdánként
– Helyszín: Patrona Hungariae (Budapest, IX. kerület, Knézich utca 3-13.) /Kis Díszterem/
(Odajutás: 4-6-os villamos Mester utcai megállójától a Knézich utcán befele haladva a Bakáts téren túl bal oldalt)
– Időpont: 18:30 – 20:00
– Tanítja: (még véglegesítés alatt, de ne aggódjatok nagyon rövidesen kiderül 🙂 )

———————————————————

Haladó I.:
– Első alkalom: 2011. október 5. (szerda)
– A félév során: Szerdánként
– Helyszín: Don Bosco Iskola (Budapest, XI. kerület, Albertfalva utca 9-11.)
(Odajutás a Fehérvári úti villamosokkal: 18, 41, 47, Építész utca megálló)
– Időpont: 18:30 – 20:00
– Tanítja: Szabó Péter

———————————————————

A tánciskolában KÖTELEZŐ a VÁLTÓCIPŐ (!!!) és javasolt a tánchoz illő viselet!

Váltócipőnek alkalmas bármilyen kényelmes, de elnyűhető (alkalmi) cipő! (A boka érdekében lehetőleg ne gumitalpú legyen!)

Az esetleges kérdésekkel, ill. további információkért Bakos Krisztinát keressétek:bkrisszi1@gmail.com.

*************************************************

Kezdő:
Ebbe a csoportba várjuk azokat a lelkes embereket, akik:
– most szeretnének elkezdeni táncot tanulni
– már tanultak korábban valamennyit táncolni, de jobb lenne inkább mélyíteni az alapokat. Mert egy biztos alapra sokkal eredményesebben lehet a haladóbb figurákat felépíteni.

Középhaladó:
Már jó régen volt a tavalyi második féléves tánciskola, így azért mindenki felejt valamennyit… A félév elején fel eleveníthetitek kicsit az alapokat, megismerhetitek a tánciskola új tanárát. Lehet egy kicsit pontosítani a lépéseket, a technikát; szépíteni, amiket tudtok. Meg persze, ahogy már megszokhattátok, a hangulat is jó lesz, hisz ez csak rajtatok múlik! 🙂 Szóval érdemes már az elejétől ott lenni! Az első pár hétben fordítsatok figyelmet arra, hogy mennyire megy a tánc, ill. mennyire nehéz feleleveníteni a tavaly tanultakat. Tehát érdemes átgondolni, tudjátok-e innen folytatni, vagy inkább hasznos lenne a Kezdő csoportban még jobban elmélyíteni az alapokat! Ne felejtsétek: újat tanulni bármelyik csoportban lehet és a későbbi bonyolultabb figurákat biztos alappal könnyebb elsajátítani!

Másrészt ezt a csoportot azoknak is ajánljuk, akik már talán nem kezdők, de még nem jártak az MKK-Tánciskolájába. Így Ők is bekapcsolódhatnak. Átnézhetik, hogy mi az, amit ezen a szinten már kb. tudni kell, és ennek alapján eldönthetik, hogy megfelelő-e Nekik a csoport, be tudnak-e kapcsolódni (erről egyébként a szervezőkkel/tanárral is érdemes beszélni, mert ők tudnak segíteni a megfelelő csoport kiválasztásában). Ha kicsit sok, akkor természetesen van lehetőség a Kezdő csoportba átmenni, kicsit talán ismételve, de alaposabb tudást szerezve.

Haladó:
Ez a csoport már az előző évben is bonyolultabb figurákat, sorokat, ersenytáncos irányokat és lépéseket vett sorban. Itt is az első pár alkalom során lehetőségetek lesz az előző tananyagba betekinteni. Eközben figyelnetek kell arra, hogy a csoport tempója megfelelő-e Nektek. Ha úgy érzitek, túl gyors, vagy túl sok, vagy túl nehéz lenne, a félév elején még nyugodtan át tudtok menni a Középhaladóba, a Kezdőbe, vagy akár mindkettőbe, így pótolva a hiányzó lépéseket, figurákat, esetleg az alapokat.

A megfelelő csoport kiválasztása (akár a szervezőkkel ill. tanárokkal történő megbeszélés alapján) azért fontos, mert mindenképpen úgy lehet a legjobb tánctudást megszerezni, ha az ember a neki leginkább illeszkedő csoportban tud tanulni. Másrészt pedig bármely csoport akkor tud igazán jól, megfelelő szinten haladni, ha nem egy-egy emberre kell mindig várni, hanem nagyjából egyforma tudásszintű táncosok alkotják.

Az előbbiek alapján és az első órák után reméljük sikerül kiválasztanotok, hogy hova is fogtok idén minden héten – egy kicsit a hétköznapokat is felejtve – táncolni járni!

 

Kategória: Nincs kategorizálva | Címke: , .

Tánciskola bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Hírek › tánciskola!

Hozzászólás