4. MKK Fotópályázat

A pályázat nyertes képei »

Kedves MKK-sok!

4. alkalommal hirdetünk meg az MKK és MKK+ aktív tagjai számára fotópályázatot.

A fotópályázatra 2011-ben készült fényképekkel lehet nevezni.

A témakörök, amelyekben várjuk a fényképeket:

1. Vizes élmények: bármilyen fénykép, amelyen a víz és az ember kapcsolatba kerül egymással: akár egy nyári záporban, akár evezésben vagy strandoláskor.

2. Lenyűgöző hazai tájak: ide olyan képeket várunk, amelyek Magyarország gyönyörű, de kevéssé ismert tájain készültek, ahova a fotós szívesen elkalauzolja virtuálisan a kép nézőjét. Természeti és kulturális tájértékeket egyaránt be lehet mutatni – de a felkapott turistahelyeket inkább kerüljük ebben a kategóriában.

3. Elkapott pillanat: Sokszor megesik, hogy egy-egy remek pillanatot csak mobiltelefonunk
egyszerű kamerájával tudunk rögzíteni. Ebbe a kategóriába pont ezeket a képeket várjuk: kizárólag mobiltelefonnal készült képeket, amelyek a készítőjük éberségérők tanúskodnak – témától függetlenül. Itt a gyengébb képminőség nem hátrány!

Mindhárom témakörben max. 3, tehát összesen maximum 9 képpel pályázhat egy induló.
A képeket egy mkk-sokból és más fotósokból álló, független zsűri fogja elbírálni, névtelenül.
A kategóriák helyezettjei jutalomban részesülnek, a győztes képek pedig felkerülnek az MKK
honlapjára.

A képek technikai követelményei: a pályaműveket digitális formában kell elküldeni JPG  formátumban. Minimális felbontás 1024×1024 pixel. A képeken olyan mértékű digitális korrekció végezhető, hogy természetes (fénykép) hatásuk megmaradjon. Minőségi megkötés nincs, de a gyenge képminőség rontja a kép esztétikai értékét! (Ez alól kivétel a 3. kategória.)
Korábbi évek tapasztalatai alapján ajánljuk, hogy alapvető korrekciókat lehetőleg végezzünk el a képen (vágás, vízszintesség beállítása, fényerő-kontraszt helyes beállítása). Ezekkel jelentősen lehet növelni a kép megítélését, kiemelni a mondanivalót, melyről a technikai hibák elvonhatják a figyelmet. (Természetesen a kép témája indokolhatja ezek elhagyását.)
A kép tartalmi megváltoztatása (képelemek ki- ill. ráretusálása) nem megengedett!

A pályázatokat Vehovszky Balázsnak küldjétek nevetek és csoportotok megjelölésével. Ezután minden pályázó egy véletlen kódszámmal lesz azonosítva, az ehhez tartozó neveket az elbírálás befejezéséig hét lakat alatt őrzöm 🙂

Beküldési határidő: 2011. okt. 31.
Igyekszünk módot találni rá, hogy az elbírálás nyilvános legyen (hely és idő függvénye).
Ünnepélyes eredményhirdetés: előre láthatólag a Katalin-bálon.

Ha bármi kérdés felmerül, írjatok bátran!

Jó képért mindent! 😀

Kategória: Nincs kategorizálva | Címke: .

Hozzászólás