5. MKK Fotópályázat

Kedves MKK-sok!

Itt az ÖTÖDIK – fotópályázat az MKK és MKK+ aktív tagjai számára!

Ezúttal a pályázat alaptémája: ŐSZ

Ezen belül három témakörben várjuk a fényképeket:

1. Hideg-meleg: Cél a magas és/vagy alacsony hőmérséklet képi kifejezése – az ősz témakörön belül. Legyen szó akár színekről, időjárásról vagy emberekről.

2. Természetközelben: Az őszi természetről várunk képeket, amelyek a természetközeliséget fejezik ki. Önmagában egy szép kompozícióval is lehet nevezni, de még jobb, ha a természet szeretetét, az ember és a természet kapcsolatát vagy valamilyen természetközeli élményt mutat meg a kép.

3. Apróságok: Akár direkt, akár átvitt értelemben: az apróságok olyan dolgok, amelyek mellett általában elmegyünk, ügyet sem vetünk rájuk. A témakör célja, hogy megmutassa: érdemes nyitott szemmel járni, az apróságokra is odafigyelni. A képek itt is lehetőség szerint valamilyen módon kapcsolódjanak az őszhöz.

Bónusz témakör: Itt az ötödik! A címet legjobban kifejező képet keressük témától és technikai megkötéstől függetlenül!

A három alap témakörben max. 3-3, a bónusz témakörben 1, tehát összesen maximum 10 db képpel pályázhat egy induló.
A fotópályázatra 2012-ben készült fényképekkel lehet nevezni.

A képeket egy mkk-sokból és más fotósokból álló, független zsűri fogja elbírálni, névtelenül. Az elbírálásban egyenlő súllyal szerepel a fotó esztétikai értéke és témakifejezése.

A kategóriák helyezettjei és a bónusz kategória győztese jutalomban részesül, a legjobb képek pedig felkerülnek az MKK honlapjára.
Ízelítőül az eddigi pályázatok képei: http://mkk.bme.hu/neznivalo/galeria/palyazatok/

A képek technikai követelményei (1-3. témakör): A képeket digitális formában várjuk. Minimális felbontás: a kép rövidebb oldala 1024 pixel. A képeken olyan mértékű digitális korrekció végezhető, hogy természetes (fénykép) hatásuk megmaradjon. Minőségi megkötés nincs, de a gyenge képminőség rontja a kép esztétikai értékét!
Korábbi évek tapasztalatai alapján ajánljuk, hogy alapvető korrekciókat lehetőleg végezzetek el a képen (vágás, vízszintesség beállítása, fényerő-kontraszt helyes beállítása). Ezekkel jelentősen lehet növelni a kép megítélését, kiemelni a mondanivalót, melyről a technikai hibák elvonhatják a figyelmet. (Természetesen a kép témája indokolhatja ezek elhagyását.)
A kép tartalmi megváltoztatása (képelemek ki- ill. ráretusálása, képek összevágása, panoráma stb.) nem megengedett!

A pályázatokat digitális formában (lehetőleg JPG) kell elküldeni az mkkfotopalyazat@gmail.com e-mail címre nevetek és csoportotok megjelölésével. Ezután minden pályázó egy véletlen kódszámmal lesz azonosítva, az ehhez tartozó neveket az elbírálás befejezéséig hét lakat alatt őrzöm 🙂

Beküldési határidő: 2012. november 11.

Ünnepélyes eredményhirdetés: Katalin-bál környékén…

Jó képért mindent! 😉

Kategória: Nincs kategorizálva | Címke: , .

Hozzászólás