(Tengerész)kék csoport (2011)

Emlékszem, körben ültünk aznap este a LÖK melletti kis füves téren, 2011. szeptember 22-én. Az volt az akkori évad második MKK-találkozója, de kis csoportunk nagyobbik felének az első. Még javában zajlott a szervezkedés, mentek körbe a papírok, melyekre mindenki felírta, hogy hívják, mit tanul, szülinap-névnap, telefonszám és e-mail cím, egyebek. Egyik vezetőnk furcsállotta, hogy újonnan indult kiscsoportként miért pont nekünk kell a szabad ég alatt lefolytatni a beszélgetést, merthogy akkor már az aznapi témába is belekezdtek, miután a bemutatkozás úgy-ahogy lezajlott. Lassan ránk esteledett. Beszélgetés közben talán ki-ki azon tűnődött (bár a többiek fejébe persze nem látok bele), vajon hová került, kik ezek az arcok, ezek az emberek a homályosuló körben, akikkel egy csónakba sodorta őket az élet, és egyáltalán mi lesz ebből az egészből. És elindultunk.

Sok minden történt azóta, azt hiszem, elmondhatjuk, igen mozgalmas lett kiscsoportos életünk, tagok jöttek-mentek, az egyetlen dolog talán, ami állandó maradt, a csoport színe. Ez viszont éppen ezért meghatározó tényező, amit már a levelezőlistánk címe – mertazeletkek a googlegroups-on – sejteni enged. Bemutatkozásunk jelenlegi formája ugyancsak sokára lett készen – felmerültek a témában kommersz, általánosabb kérdések, mint a “Milyenek vagyunk és milyenek nem?”, “Mit szeretünk csinálni?”, de az is, hogy legyen-e csoportvédőszentünk, rakjunk-e fel képeket és sok más szempont.

Való igaz, hogy rendkívül sokfélék vagyunk; hiszen szeretünk például táncolni, kirándulni, táborozni, énekelni, gitározni és furulyázni, különféle elgondolkodtató és kevésbé  elgondolkodtató játékokban részt venni, illetve szeretjük a verseket is. Álljon itt tehát egy példa erre, mivel amint azt már korábban is tudtuk: bennünk itt van az élet minden kéksége. Az élet minden szépsége.

 

Cseh Katalin:
Kék vers

A kék versben
minden kék: kék szavak közt
kék csönd-lék,
kék a lírai én lelke:
hüledezik kékre festve…

Kék a vágy és kék a sóhaj,
kék a nesz és kék a robaj,
kék a bánat, kék az öröm,
kék a láz és kék a közöny.

Testünkön átlátni mint üvegen:
szívünkben kék szőrmés a türelem.

 Kék csoport

Vezetők:
Józsa Doró (levél »)
Benkó Benjámin (levél »)

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.