Narancs csoport

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer egy templom, amit a Magyar Szentek Templomának neveztek. Ennek a templomnak a kertjében, egy szép, szeptemberi napon bújt elő a földből az a kis hajtás, az Úr 2010. esztendejében. És ha már előbújt, rögtön növekedni is kezdett, addig-addig nyújtózkodva az ég felé, amíg végül szépséges narancsfává cseperedett.

Aki csak látta, gyönyörködött benne, de ez nem is csoda, hiszen gondos kezek vigyázták a növekedését. Dömösi és szigetmonostori Duna-vízzel öntözték, balatonszemesi napsugár simogatta az ágait két nyáron át. Félórázók ültek a tövében és őrizték, gyilkosost játszva
a földjét is kigyomlálták, levelei pedig minden évben táncra perdültek a Katalin napi, a szilveszteri és a tavaszi széllel. Éjszakánként mosolyogva nézték a csillagok a Gellért-hegyen, a Kopaszi gáton vagy akár Kamaraerdőn, és néha az álmosan a látóhatár fölé emelkedő felkelő nap is ránevetett, ha ébren találta. Még azt is átvészelte, mikor télvíz idején olykor McDonalds-os élelemre, a Nagyi palacsintájára, vagy esetleg forró csokira kellett fanyalodnia.

Így történt hát, hogy a narancsfa ágai minden évben telis-tele voltak érett gyümölcsökkel. Minden kis Narancs más volt, de volt, ami mégis közös volt bennük: mindannyian egészségesek, frissek és édesek voltak, életerővel, vidámsággal, vitaminnal tele. És ami a legfontosabb, hogy bár volt köztük, aki később egy másik fa ültetésén fáradozva szolgálta tovább Az Úr-at, sőt, olyan is, aki egészen a Semmelweis Egyetem kertjéig ment, hogy egy új gyümölcsöst hozhasson ott létre, azt soha nem felejtették el, hogy egymásra mindig számíthatnak.

A csoport galériája »

Vezetők:
Györek Eszter (levél »)
Erős Péter (levél »)

Narancs csoport

 

Vers a Mikulásnak 2014. decemberében

Narancsország


Mkk unió Narancsországában
millió program, és nem csak a kocsmában.
Mentek ők moziba, mentek ők táncházba,
Ha közi után is volt még kedv, sétára.


A polgáraik idén is útra keltek,
S ez évben háromszor is tábort vertek,
hogy végre együtt lehessenek pár napot,
s találkozzanak régi és új tagok.


Vége is lett nagyon hamar a szép nyárnak,
így a narancsok már nem a strandra jártak.
A közivezető idén Rujp Verus lett,
a feladatokkal eddig szépen végzett.


Történt még ősszel egy szörnyűséges eset,
A szép narancshercegnő fogságba esett.
Jöttek bátor hősök, s kiszabadították,
Rátermettségüket így bizonyították.


Kedves Narancsok, lám, nagyon ügyes csapat vagytok,
de csütörtökönként páran el-elmaradoztok.
Ígérjétek meg, mostmár szépen jártok közibe,
s tarthatjátok markotok ajándékért izibe’ 🙂

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.