Adventi könyvhét 2008

Közösségünkben már évek óta hagyomány, hogy az adventi időszakban egy hétig keresztény kiadók könyveiből árusítást szervezünk, ezzel is lehetőséget kínálva hívő és nem feltétlen hívő egyetemistáknak, tanároknak illetve egyéb érdeklődőknek, hogy karácsonyra jelentős kedvezménnyel vehessenek tartalmilag is értékes könyveket. A könyvhétre idén december 1. és 7. között kerül sor. Hét közben a BME területén két helyen (a K épületben az alagsori büfé közelében és az E épület aulájában), vasárnap pedig az MSzT-ben tartott szentmisék után áruljuk a könyveket.

A könyvárusítás célja, hogy szellemi és lelki értékeket közöljünk környezetünkkel. Erre nagyon kevés alkalmunk van, ezért is nagyon fontos feladat, kihívás a közinek, hogy minél jobban sikerüljön az adventi könyvhét!

Kérünk mindenkit, hogy – akár csak egy-két óra árusítással is – segítsen a könyvhét megvalósításában! Ez természetesen a legjobb alkalom, hogy mi magunk is megismerjük a könyveket, hogy végre leülhessünk beszélgetni valakivel, vagy csak egyszerűen pihenjünk picit, hisz forgalom inkább szünetekben szokott lenni.

Idén – többek között – a következő kiadók (illetve művészek) kiadványait terjesztjük: Szent István Társulat, Új Ember Kiadó, Vigilia Kiadóhivatal, Szent Gellért Kiadó és Nyomda, Harmat Kiadó Alapítvány, Simon András grafikus, Kairosz Kiadó, Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány, Don Bosco Kiadó, Czakó Gábor író

A könyvhét plakátja megtalálható itt.
Idei könyvhetünk végleges könyvlistája megtekinthetõ itt.

A könyvhétben segítőnek jelentkezni Daubner Lórántnál lehet a köziben, telefonon, sms-ben, illetve a következő e-mail címen: daubnerl@gmail.com. Előre is köszönet minden segítségért!

Segítségként a helyszínek megtalálásához lásd az alábbi BME térképet.
Az E épület egy magas (11 emeletes) fehér színű épület. Az épületbe bemenet akarva akaratlanul találkozni fogsz a könyvárusokkal, nem lehet eltéveszteni. /Porta környéke./
A K épületben a déli oldalon kell bemenni és elindulni balra – ha jól emléxem 🙂 – és ott egy nyíl mutatja, hogy merre van a büfé. Illetve érdemes megkérdezni valakit, mert ott lehet kavarogni picit az alagsorban.

K épület alagsor térképe (a könyvespult a pirossal jelölt részen található):

 

K épület alagsor térképe

Az egyetem térképe :

BME térkép

Időpont: 2008. december 1. (hétfő), 08:00
Helyszín: Műegyetem
Szervező: Bernáth Géza
Kategória: Esemény | Címke: , .

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.