VII. MKK-s tájfutás

Képek »
A VII. tájfutás eredményei »

Május 1-jén rendezzük az MKK VII. tájfutását! Nagy örömünkre a köziben az elmúlt években már sokan kipróbáltátok ezt a sportágat, a legtöbben újra és újra eljöttök tájfutni. Régebbi tájfutásokról képeket láthattok a közigalériában: II. tájfutásV. tájfutás, illetve élmény-beszámolókat is olvashattok Laci és Zoli tollából. Most is nagyon szép és érdekes pályával várunk titeket. Hogy nagyobb legyen a titokzatosság, a pontos helyszín csak a tájfutás napján derül ki.

A tájfutásról mint sportágról:
A tájfutás a kirándulás egy izgalmasabb formája, olyan értelemben, hogy az embernek magának kell tájékozódnia térkép és tájoló segítségével a terepen. A feladat, hogy (minél rövidebb idő alatt) megtaláljunk bizonyos, a térképen jelölt pontokat (ún. bójákat), és ottjártunkat egy igazolószelvényen hitelesítsük. A bóják között általában nem vezet földút, magyarán szólva az erdőbe is be kell mászni, hogy megtaláljuk őket 🙂 A közis tájfutások nem tartoznak a profi versenyek közé, magyarul egy pontkereső sétaként is felfogható, nem kell “végigfutni” az erdőn. A tájfutás előtti közin – igény szerint – egy kis tájékoztatót tartunk a tájolók használatáról és a térképek jelöléseiről.

Jelentkezés:
Jelentkezni a köziben vagy az interneten lehet április 30-áig, egyéni vagy csapatos (2-5 fő) formában, a teljesíteni kívánt táv megnevezésével. A versenyen csak táv szerint lesz két kategória. Azt is jelezzétek, milyen időpontra akartok visszaérni Budapestre (vagy máshová), hogy szükség esetén előbb indíthassunk titeket.

Távok:

  • rövid táv (5 km): 2-4 óra alatt teljesíthető, átlagos terep.
  • hosszú táv (9 km): 3-6 óra alatt teljesíthető, nehezebb terep

Hoznivalók:

  • hosszú nadrág, amit nem sajnálsz ha kiszakad (én a farmert javaslom),
  • enni-, innivaló ebédre, ezt az alaptáborban lehet hagyni, a tájfutásra nem kell elcipelnetek,
  • kullancsriasztó
  • tájolót aki csak tud hozzon magával, akár többet is, mert a közinek nincs túl sok.

Indulás:
A helyszínre együtt fogunk kimenni, találkozunk május 1-jén 8-kor a Déli pályaudvaron. A visszaérkezés kisebb csoportokban lesz, aki beért a célba, az hazaindulhat (kb. 1 óra alatt lehet Budapestre visszaérni). Aki tudna jönni kocsival, az legyen szíves vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ha valami kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzám vagy Juhász Petihez.

Időpont: 2010. május 1. (szombat), 08:00
Helyszín: Vértes
Szervező: Juhász Péter és Ipé
Kategória: Esemény | Címke: , .

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.