IX. MKK-s tájfutás

A tájfutásról élménybeszámolót is olvashattok! Képek »
A tájfutás eredményei »

Április 16-án rendezzük az MKK IX. tájfutását! Az elmúlt években már sokan kipróbáltátok ezt a sportágat, a legtöbben újra és újra eljöttök tájfutni, és nagy örömünkre minden évben új arcokkal is találkozhatunk. Régebbi tájfutásokról képeket láthattok a közigalériában: II. tájfutás, VII. tájfutás illetve élménybeszámolókat is olvashattok Laci és Zoli tollából. Idén is szép és érdekes pályával várunk titeket.

A tájfutásról mint sportágról:
A tájfutás a kirándulás egy izgalmasabb formája, olyan értelemben, hogy az embernek magának kell tájékozódnia térkép és tájoló segítségével a terepen. A feladat, hogy (minél rövidebb idő alatt) megtaláljunk bizonyos, a térképen jelölt pontokat (ún. bójákat), és ottjártunkat egy igazolószelvényen hitelesítsük. A bóják között általában nem vezet földút, magyarán szólva az erdőbe is be kell mászni, hogy megtaláljuk őket 🙂 A közis tájfutások nem tartoznak a profi versenyek közé, egy pontkereső sétaként is felfoghatók, nem kell “végigfutni” az erdőn. A tájfutás előtti közin – igény szerint – egy kis tájékoztatót tartunk a tájolók használatáról és a térképek jelöléseiről.

Jelentkezés:
Jelentkezni a köziben vagy az interneten lehet április 15-éig, egyéni vagy csapatos (2-5 fő) formában, a teljesíteni kívánt táv megnevezésével. A versenyen csak táv szerint lesz két kategória. Azt is jelezzétek, milyen időpontra akartok visszaérni Budapestre (vagy máshová), hogy szükség esetén előbb indíthassunk titeket.

Távok:
– rövid táv (5,5 km): 2-4 óra alatt teljesíthető, átlagos terep.
– hosszú táv (7,5 km): 3-6 óra alatt teljesíthető, nehezebb terep.

Hoznivalók:
– hosszú nadrág, amit nem sajnálsz ha kiszakad (én a farmert javaslom),
– enni-, innivaló ebédre, ezt a táborban lehet hagyni, a tájfutásra nem kell elcipelnetek,
– kullancsriasztó
tájolót aki csak tud, hozzon magával, akár többet is, mert a közinek nincs túl sok.

Indulás:
A helyszínre együtt fogunk kimenni, találkozunk április 16-án 8-kor a Déli pályaudvaron a Komárom felé közlekedő vonat végénél. A jegyet Szárliget állomásig vegyétek! A vonat 8:21-kor indul, 8:28-kor megáll Kelenföldön, ott is fel lehet szállni.
A diákjegy oda-vissza: 920 Ft (BKV-bérlettel), 1100 Ft (BKV-bérlet nélkül).
A felnőtt jegy oda-vissza: 1840 Ft ill. 2200 Ft.

A visszaérkezés kisebb csoportokban lesz, aki beért a célba, az hazaindulhat (kb. 1 óra alatt lehet Budapestre visszaérni). Aki kocsival szándékozik jönni, az legyen szíves vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ha valami kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzánk!

Időpont: 2011. április 16. (szombat), 08:00
Helyszín: Gerecse
Szervező: Juhász Peti és Ipé
Kategória: Esemény | Címke: , .

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.