Adventi könyvhét

Kattints a képre a plakát letöltéséhez

Az MKK most már sokadik éve szervez adventi jótékonysági könyvhetet. Mindig advent elején van (ezért adventi, most épp november 28-tól december 4-ig), egy hétig tart (ezért könyvhét), és a könyvek eladásával nem az a célunk, hogy a közi anyagilag jól járjon vele (általában nem szokott…), hanem hogy megmutassuk az egyetemen, hogy mi is létezünk, megpróbáljunk szellemi-lelki értékeket közvetíteni a környezetünk felé, illetve lehetőséget adjunk hívő és nem feltétlen hívő egyetemistáknak, tanároknak illetve egyéb érdeklődőknek, hogy karácsonyra jelentős kedvezménnyel vehessenek tartalmilag is értékes könyveket (ezért jótékonysági).

Idén is több száz féle könyvet válogattunk össze, a könyvek mindegyikét egyházi vagy keresztény szellemiségű kiadók adták ki. A könyvek témája is igen sokféle: a teológiai, hitéleti, imádságos könyvektől kezdve a gyerekkönyveken át a párkapcsolatról és házasságról szólókig nagyon sokféle megtalálható a kínálatban.

Könyvet árulni több helyszínen szoktunk: idén a BME E épületben az aulában és a Pázmány ITK-n, szintén az aulában. Minden nap 9.00-től BME-n 17-00-ig, Pázmányon 15:30-ig tart a vásár, előtte és utána egy-egy órát számolunk a pakolásra. Az egyetemtől kapunk asztalokat, arra szoktuk kitenni a könyveket. Mindkét helyszínen kb. egyórás váltással várunk könyvárusítókat, de ha valakinek több ideje van, természetesen lehet hosszabb időtartamra is jelentkezni, vagy esetleg különböző napokon 1-1 órára (de rövidebb időre is beugorhattok segíteni). Minden turnusba 2-2 ember jelentkezését várjuk, akkor működik ideálisan az árusítás. (Másfélórázásra is remek alkalom! 😉 ). Rövid számolással látható, hogy igen sok emberre van szükségünk! (jelentkezni ebben a táblázatban tudsz). Emellett vasárnap a misék előtt és után a Magyar Szentek Templomában is árusítunk, ide is jól jönne némi segítség.

Plusz motivációként a legaktívabban segítő csoportokat külön jutalmazzuk, illetve mindenki, aki segített, december 5-én kiadói áron (vagyis a boltinál 30-40%-kal olcsóbban) vásárolhat a megmaradt könyvekből. (Az egyetemen is kedvezményesen, a bolti árnál 15-20%-kal olcsóbban kínáljuk a könyveket akárkinek, a diákok számára is érdemes innen válogatni…)

Várunk mindenkit a könyvhétre árusítani is, aki pedig ebből kimaradna, azoknak is javasoljuk, hogy nézzenek el valamelyik helyszínre, és válogassanak a könyvekből!

Időpont: 2011. november 28. (hétfő), 08:00
Helyszín: BME E épület, PPKE ITK
Szervező: Ladányi Márti, Farkas Marci
Kategória: Esemény | Címke: .

Adventi könyvhét bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Görög Márton (türkiz) szerint:

    Felkerült az internetre a könyvlista is, akár otthon is válogathattok, ajánlhatjátok másoknak:
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsQx6AowXjoxdGQ5LTFYWnJ5Z19QU0JaYWFZeUtuVmc#gid=0

Hozzászólás