Adventi könyvhét

Könyvlista »

Az MKK most már sokadik éve szervez adventi jótékonysági könyvhetet. Mindig advent elején van (ezért adventi, most épp december 2-től 8-ig), egy hétig tart (ezért könyvhét), és a könyvek eladásával nem az a célunk, hogy a közi anyagilag jól járjon vele (általában nem szokott…), hanem hogy megmutassuk az egyetemen, hogy mi is létezünk, megpróbáljunk szellemi-lelki értékeket közvetíteni a környezetünk felé, illetve lehetőséget adjunk hívő és nem feltétlen hívő egyetemistáknak, tanároknak illetve egyéb érdeklődőknek, hogy karácsonyra jelentős kedvezménnyel vehessenek tartalmilag is értékes könyveket (ezért jótékonysági).

Idén is több száz féle könyvet válogattunk össze, a könyvek mindegyikét egyházi vagy keresztény szellemiségű kiadók adták ki. A könyvek témája is igen sokféle: a teológiai, hitéleti, imádságos könyvektől kezdve a gyerekkönyveken át a párkapcsolatról és házasságról szólókig nagyon sokféle megtalálható a kínálatban.

Könyvet árulni több helyszínen szoktunk: idén a BME E épületben az aulában és az ELTE TTK-n, szintén az aulában. Minden nap 9.00-től 15-00-ig tart a vásár, előtte és utána egy-egy órát számolunk a pakolásra. Az egyetemtől kapunk asztalokat, arra szoktuk kitenni a könyveket. Mindkét helyszínen kb. egyórás váltással várunk könyvárusítókat, de ha valakinek több ideje van, természetesen lehet hosszabb időtartamra is jelentkezni, vagy esetleg különböző napokon 1-1 órára (de rövidebb időre is beugorhattok segíteni). Minden turnusba 2-2 ember jelentkezését várjuk, akkor működik ideálisan az árusítás. (Másfélórázásra is remek alkalom! – még akkor is ha most pont nincs “kötelező” ismerkedés :-). Igen sok emberre van szükségünk. Jelentkezni a már ismert táblázatban lehet.

Emellett vasárnap a misék előtt és után a Magyar Szentek Templomában is árusítunk, ide is jól jönne némi segítség.

És ami még fontos! – a 3 legtöbb órát vállalt ember a következő – azaz a szilveszteri – bálba ingyen jegyet kap, és a legtöbbet segítő csoport sem jár majd rosszul :-)!

Természetesen mindenki, aki segít, december 9-én kiadói áron (vagyis a boltinál 20-30-40%-kal olcsóbban) vásárolhat a megmaradt könyvekből. (Az egyetemen is kedvezményesen, a bolti árnál 10-20%-kal olcsóbban kínáljuk a könyveket akárkinek, a diákok számára is érdemes innen válogatni…)

Várunk mindenkit a könyvhétre árusítani is, aki pedig ebből kimaradna, azoknak is javasoljuk, hogy nézzenek el valamelyik helyszínre, és válogassanak a könyvekből!
Ha pedig maradt még megválaszolatlan kérdésetek, írjátok meg nyugodtan!

Időpont: 2013. december 2-8. (hétfő - vasárnap)
Szervező: Vissi Borka, Tamási Zsófi és a bordók
Kategória: Esemény | Címke: , .

Hozzászólás