Lelkigyakorlat

 Hit, remény, szeretet

Lelkigyakorlat: Kismaros, 2014. XI. 7-9.

„Az imában bontakozik ki az a párbeszéd Krisztussal, amely bennünket az Ő legszorosabb bizalmasává tesz (…). Ez a kapcsolat Krisztussal az imádságban segít ahhoz, hogy az Ő jelenlétét a vélt hajótörés pillanataiban is felismerjük, amikor minden fáradozás hasztalannak tűnik.”

(Szent II. János Pál pápa üzenete a hivatások 42. világnapjára, 2005. IV. 17.)

Kedves Fiatalok!

Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit lelkigyakorlatunkra, melyet ezúttal a festői szépségű kismarosi ciszterci monostorban tartunk november 7. és 9. között. A hétvége kiváló lehetőséget nyújt Istenkapcsolatunk elmélyítésére az elcsöndesedésen, az imán, az elmélkedéseken a gyónáson és a szentmiséken keresztül. Emellett az előadások hozzásegítenek minket a keresztény ember erkölcsi cselekvését megalapozó és lelkesítő isteni erények, a hit, a remény és a szeretet mélyebb megértésére. A kiscsoportos beszélgetések pedig a hétvége témájában való elmélyedésen túl egymás jobb megismerésére is alkalmat adnak.

Részletek:

A lelkigyakorlat témája: hit, remény, szeretet

Helyszín, időpont: Kismaros, 2014. november 7-9. (péntek – vasárnap)

A lelkigyakorlat vezetői: Pákozdi István egyetemi lelkész. Az elmélkedéseket Horváth Olgi nővér (ciszterci apátnő), Pákozdi István atya (egyetemi lelkész) és Egri László diakónus tartják.

Gyülekező és indulás: megváltott vonatjegyekkel Budapesten a Nyugati pályaudvar főbejáratánál november 7-én (pénteken) 16:55 körül. A 17:07-kor induló vonattal utazunk a lelkigyakorlat helyszínére (Ciszterci Nővérek Boldogasszony Háza Monostor, 2623 Kismaros, Szuttai dűlő 8328. hrsz). Azokat, akik nem vonattal, hanem kocsival mennek, arra kérném, hogy legkésőbb 18:30-ig érkezzenek meg a monostorhoz, továbbá még az lenne a kérésem, hogy ha tudnak több embert is vinni, akkor azt időben jelezzék.

Hazaérkezés: november 9-én (vasárnap) az ebédet követően indulunk haza

Részvételi hozzájárulás: 4500 Ft (mely a szállást és az étkezést is magában foglalja): + útiköltség (A vonatjegyet Kismarosra és vissza mindenki maga váltja meg magának. Az egy útra szóló 50%-os kedvezményes vonatjegy ára jelenleg 465 Ft)

A lelkigyakorlat programjai: előadás, elmélkedés, ima, kiscsoportos beszélgetés, szentségimádás, mise, ezenkívül lehetőség van még lelkibeszélgetésre és gyónásra.

Hoznivalók: hálózsák, törülköző és természetesen a személyes holmi

Jelentkezés: személyesen nálam (akár a csütörtöki közi során), illetve a következő e-mail címen: sivado.david.j@gmail.com.

Az utóbbi esetben az lenne a kérésem, hogy az alábbi adatokat is adjátok meg: név, elérhetőség (e-mail cím, telefonszám), az MKK-s csoport és a leutazás módja (vonattal vagy kocsival).

Ezenkívül azt is legyetek szívesek megírni, hogy tudtok-e valamilyen hangszeren játszani és hogy számíthatunk-e zenei közreműködésetekre a szentségimádáson, illetve a szentmiséken.

Lehetőség szerint 2000 Ft előleggel jelentkezzetek, de ennek hiányában is lehet a lelkigyakorlatra feliratkozni.

Jelentkezési határidő: október 30. (csütörtök)

Ha valakinek valamilyen ételérzékenysége, illetve –allergiája van, vagy diétás, vegetáriánus menüt szeretne igényelni, akkor kérem, jelezze.

Időpont: 2014. november 7-9. (péntek - vasárnap)
Helyszín: Kismaros
 

Szervező: Sivadó Dávid
Kategória: Esemény | Címke: .

Hozzászólás