Levelezőlista

Közösségünk levelezőlistája az mkk@sch.bme.hu címen működik.

Ha szeretnél feliratkozni, és közis vagy, szólj csoportvezetődnek.
Ha már nem vagy közis, akkor küldd el a lista felelősének (jelenleg: Szabó Benedek, menta, levél ») az e-mail címedet és hogy mikor voltál közis.
Ha még nem vagy közis, gyere el az egyik közire csütörtökön, és szólj az új csoportvezetődnek.

Leiratkozni ezen az oldalon tudsz.

Kérjük, ha tagja vagy a listának, légy figyelemmel a szabályzatra, ami segíti, hogy a több, mint 600 tag levelezése hasznos, építő és zavartalan legyen.

A szabályzat:

A Műegyetemi Katolikus Közösség listája (mkk@sch.bme.hu, a „nagy lista”) célja az MKK tagjai közötti információáramlás biztosítása az alábbiak szerint:

 • a lista elsősorban az MKK-t érintő események közzétételét, hirdetését szolgálja (pl. csütörtöki közik, szentségimádás, misék, tánciskola, kirándulás, tájfutás stb.)
 • a listán helyet kaphatnak nem MKK-s, azonban a közösség tagjainak lelki, szellemi, testi épülését szolgáló hirdetések (pl. más keresztény rendezvények, kulturális programok stb.)
 • a közösségünk erőssége, hogy segítünk egymásnak, tehát helye van segítségkérő, vagy ajánló leveleknek is (a levél tárgyában ’OFF’ megjelölést használj a levél tartalmától függően – pl. albérleti hirdetések, személyes kérések esetén)

Nincs helye a listán:

 • jó erkölcsbe, törvénybe ütköző tartalmaknak, kéréseknek
 • rágalmazó leveleknek
 • felesleges/eladó tárgyaink (autó, kézifűrész, játékmackó stb.)
  apróhirdetéseinek, ezekhez használjunk más internetes oldalakat
 • hosszú vitáknak (annak helye a vitalista, kozi-eszmecsere@googlegroups.com)
 • figyeljünk arra, hogy az általunk hirdetni szándékozott esemény ne üssön fontos MKK-s programokat (prioritást élvező MKK-s események: csütörtöki közik, vasárnap esti misék, szentségimádás, MKK bál, közitábor, kirándulás)

Tanácsok, amiket más listákon is érdemes megfogadni:

 • ha egy listára írsz, az üzenet tárgyából derüljön ki, hogy miről is van szó, ne kelljen hozzá végigolvasni az egész e-mailt
 • szeretjük, ha valami köszönésfélével kezdődik az üzenet és neved (esetleg csoportod) aláírásával el is köszönsz a levélben 😉
 • ha válaszolsz egy listáról érkezett levélre, mindig ellenőrizd a címzettet – nem mindegy, hogy csak az eredeti feladónak vagy az egész listának válaszolsz
 • ne csatolj fájlokat az üzenethez, inkább töltsd fel valahová (egyetemi tárhely, Google Docs stb.) és tegyél egy hivatkozást az e-mailbe. Ha közérdekű dologról van szó, feltehetjük a közihonlapra is (mkk.bme.hu)
 • mielőtt valamilyen körlevelet küldenél tovább a listára, nézz utána egy kicsit a tartalmának. Sok átverés kering ilyen formában és nem mindenki tolerálja, amikor tizedszerre kapja meg
 • nem egy postaláda vagyunk, ahová mindenfélét be lehet dobni és akkor az ember elmondhatja, hogy továbbküldte a levelet hétszáz embernek. Egy közösség vagyunk, és a lista a közösséget szolgálja: ha úgy gondolod, hogy valamit megosztasz velünk, akkor próbálj hozzátenni valamit, amiből láthatjuk, hogy tényleg személyesen nekünk szántad az üzenetet, nem csak úgy bele a vakvilágba (a köszönésről és az aláírásról már nem is beszélve). Ha pedig nem tudod eldönteni, hogy továbbküldj-e nekünk valamit, javaslom ezt a módszert.

Az eszmecsere-lista

Amint a szabályzatban is szerepel, a nagylista célja elsősorban a közösséget érintő hirdetések közzététele. Itt ne folytassatok hosszú vitákat, ezekre létezik egy külön lista, erre itt tudtok feliratkozni.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.