Lelkivezetőink

Egri László diakónus és Pákozdi István atya

Az MKK lelkivezetését az egyetemi lelkész: Pákozdi István atya és Egri László diakónus (a kép bal oldalán) látják el.

Dr. Pákozdi István esztergom-budapesti egyházmegyés pap vagyok. Budapesten születtem 1955-ben, 1978-ban szenteltek pappá, Rómában teológiából szereztem doktorátust, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán vagyok tanszékvezető tanár. Az egyetemi lelkészi szolgálatot majdnem a lelkészség újbóli megalakulása óta, 1992-től töltöm be. Mellette foglalkozom a MTV katolikus műsoraival mint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia TV-referense. A legfontosabbnak a lelkeket tartom, akikkel igyekszem törődni, akiket Isten igéjével, a szentségekkel és a közösség szeretetével igyekszem táplálni. Ha találkozni kívánsz velem, gyere el a szentmiséinkre, vagy keress meg a lelkészség irodájában! Imádságaimban mindig jelen vannak azok, akik az értelmüket, képességeiket, tudományukat Isten nagyobb dicsőségére igyekeznek használni, azaz a keresztény értelmiség.”

Dr. Egri László, orvos, állandó diakónus Budapesten született egy négy gyermekes családban. 1986-ban végzett orvosként, majd szakvizsgát tett traumatológiából és kézsebészetből. Később klinikai lelkigondozó lett és elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán a levelező tagozatot. 2003-ban szentelte diakónussá Bíró László püspök, azóta a budapesti Egyetemi Lelkészségen prédikál, hitoktat, jegyesekkel foglalkozik. A Lelkészség munkatársa, jobb keze. Tanít a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, meghívott előadó a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében, a Magyar Rákellenes Ligában, a Magyar Karitászban. Rendszeresen tart előadásokat az ország minden részében mind az orvostudomány, mind a teológia tárgykörében. Példás házasságban él feleségével Katival, három örökbefogadott gyermeket neveltek fel. Küzdelmes, de szép életet élnek. Sok házasság előtt álló, vagy válsággal küszködő fiatal keresi fel őket. Szavaiknak, tanításuknak hitelt ad megvívott harcaik hitelessége. Mint diakónus (szerpap) ő is, akár Szent István, Lőrinc, Vince, hiteles keresztény életével és szolgálatával építi Anyaszentegyházunkat.”

Rita testvér

Víg Rita szociális testvér
– Születési helyem: Eger
– Kedvenc városom: szintén Eger
– Lakhelyem jelenleg: Budapest, Káposztásmegyer
– Életállapotom: szerzetesnő, a Szociális Testvérek Társaságának tagja vagyok (2010-ben léptem be a közösségbe)
– Elsőfogadalmam éve: 2014 Pünkösd (fogadalmat teszünk a szegénységre, tisztaságra, engedelmességre, és a közösséghez való hűségre)
– Végzettségem: szociálpolitika szak (ELTE) és lelkipásztori munkatárs (Sapientia)
– Jelenlegi munkahelyem: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Pasztorális iroda, ifjúsági referensi munkatárs
– Az MKK életében 2016. szeptembere óta veszek részt.
– MKK-ban a szolgálatom: (szerzetesi) jelenlét a csütörtöki köziken, alkalmanként katekézis tartása, valamint az agapék alatt meg lehet engem keresni egy beszélgetésre. Azért (is) vagyok köztetek, hogy nyitott szívvel és füllel meghallgassam örömeiteket, nehézségeiteket, és próbáljak választ adni kérdéseitekre.
– Elérhetőségem: Levél


Egykori lelkivezetőink

Matolcsy Kálmán atya  (1992-2011)

Vértesaljai László atya  (1991-1992)
(egyetemi lelkész)

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.