Miért jó?

Az egyik népes csoport tagjai írásai arról, mit szeretnek a köziben:

“Keresztény gólyatáborban és a testvéreim által hallottam az MKK-ról. 2009 őszétől aktív tagja vagyok a piros csoportnak. Amit kaptam a közösségtől: elfogadást, befogadást, megértést, jókedvet, életre szóló barátokat, na meg persze agapét… :-)”

“Nővérem által kerültem a közibe, először a nyári táborban vettem részt, majd az MKK-sok által szervezett gólyatáborban ismerkedtem meg még több közissel. Így már biztos volt, hogy szeptembertől a közibe szeretnék járni. Nagyon szeretem a táborokat, közös kirándulásokat, közös énekeket, az imaszándékot és persze a lelkes és befogadó tagokat.”

“Sok ember, köztük én is csak néhány legbelsőbb ismerősének, barátjának árul el bizonyos dolgokat, illetve beszél bizonyos dolgokról. Pl.: politika, szerelmek, vallás, stb. Az MKK-ban nyilván a vallás és a hit az elsődleges beszédtéma, illetve életérzés. Kicsit furán fogalmaztam, de az MKK olyan emberekkel „szolgál”, akik értékrendje egymáshoz nagyon közel áll, így a világ és egymás problémáit hasonlóképpen látják, de mivel mégiscsak más emberek, így a megoldással is szolgálhatnak.”

“Barátaim hívására lettem MKK-s. Szeretek ide járni, mert hetente különböző témákat érintve beszélgetünk egymással hitünkről, életünkről. Sok új barátra, kedves ismerősre leltem a köziben.”

“Több régi barátom hívására kerültem a Közibe. Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagyszerű közösséget ismerhettem meg, teli értékes emberekkel. Rengeteg új barátot ismerhettem meg, valamint segít hitem elmélyítésében is.”

“Amikor Budapestre kerültem, nővérem javaslatára elmentem a keresztény gólyatáborba, Esztergomba. Ott találkoztam először az MKK-val. Utána elmentem a közibe, ahol sok gólyatáboros ismerősömmel találkoztam. Sokáig ez volt az egyetlen közösség, ahol a barátaimmal találkozhattam.”

“Gólyatáborban hallottam először az MKK-ról, kerestem közösséget, és itt megtaláltam. Szeretem a kiscsoportos beszélgetéseket, az imaszándékot, a bálokat, a kifelé nyitást.”

“Rengeteg jófej ember van ott, és mindannyiukat megismerheted, ha akarod; nagyon nyíltak, elfogadóak, befogadóak. Nagyokat lehet gitározni, zenélni. Ezt nagyon szeretem. Mély, jó és erős barátságokat ad, amelyek nagy megtartóerők a hétköznapokban. Csütörtök esténként mindig vidám és boldog vagyok; ezt vettem észre. 🙂 Hihetetlen erőforrás ez a közösség számomra. Jókat lehet beszélgetni.”

“Másodunokatesóm, ismerőseim révén kerültem a közibe. Főleg azért szeretek járni, mert sok hasonló gondolkodású, hasonló korú emberrel lehetek együtt, jókat lehet beszélgetni. Itt alapvető, hogy elfogadjuk a másikat, szeretettel tekintünk egymásra.
Nagyon jó barátságokat lehet kötni.”

“Jó közösség. Jó érzés, hogy ehhez a közösséghez tartozhatok. Jó, hogy hasonló gondolkodású és érdeklődésű vallásos fiatalokkal lehetek együtt csütörtökönként a köziben. Jó a hangulat. Általában vidámak az emberkék. Olyan érdekes témákról hallhatok, ill. beszélgethetünk, melyekről máshol ritkán esik szó, amiken eddig nem is gondolkodtam el. Tetszenek a bálok, a közös imák, énekek, KÖZITÁBOR!!!, kirándulások. Sok új emberrel ismerkedhettem meg.”

“Ismerősöm révén kerültem az MKK-ba. Miatta választottam a piros csoportot is. Pozitívumok: társaság, segítőkészség, sok program. Negatívum: sok időt elvesz, ha valaki a programok többségén részt akar venni.”

“Közösséget kerestem, így kerültem ide (kipróbáltam és itt ragadtam). Azért szeretem, mert jó sok hasonló emberrel együtt lenni, közös programokon részt venni velük. Feltöltődés a heti találkozás a hétköznapok után.”

“Tesóm és évfolyamtársam hívott MKK-ba. Azért szeretek ide járni, mert itt ki tudom bontakoztatni a kreativitásomat. :-)”

“Nagyon szuper, hogy mindenki egyéniség, derűs és elgondolkodtató beszélgetésekben egyaránt otthon vagyunk. Engem először az fogott meg, hogy pillanatok alatt közvetlenek tudtunk lenni egymáshoz.”

“Azért szeretek közibe járni, mert jó találkozni hasonló gondolkodású fiatalokkal. A csoportom nagyon aktív, sok programot szervezünk és jól érezzük magunkat. Sokat nevetünk 🙂 Pár emberrel nagyon jó beszélgetni, mert meg tudok bennük bízni. Az emberek nyitottak, tesznek a közösségért.”

“Azért szeretek a közibe járni, mert sok hasonló gondolkodású fiatallal lehetek együtt. Együtt zenélünk, játszunk, beszélgetünk.”

“Évfolyamtársaim hívtak el az MKK-ba, és azért szeretek oda járni, mert olyan közösséget ad, ami nyitott és befogadó, és mert velük mindig jól érzem magam és lelkileg is töltekezhetek.”

“Azért szeretek MKK-ba járni, mert itt azt érzem, hogy megértenek, elfogadnak engem, nyitottak felém, így én is nyitott és őszinte lehetek, fejlődhetek a hitbéli kérdésekben, megismerem magam és magamban az Istent. Nekem ez a legfontosabb.”

“Azért szeretem a közit, mert sok értékes embert ismerhettem meg. Jó értelmiségi és leendő értelmiségi fiatalokkal beszélgetni, találkozni. Rengeteg jó program – kirándulás, tánc, bálok, másfelezések, előadások… Hatalmas élmény sok lelkes fiatallal együtt imádkozni, énekelni, akik bátran merik vállalni hitüket! :-)”

“Szeretem a köziben, hogy sok hasonló gondolkodású emberrel találkozhatok. Jó témákról beszélgethetünk. Nagyon összetartóak a csoportok. Változatos programokon vehetünk részt.”

“Régebben a testvéreim is MKK-sok voltak, ők bíztattak többek között arra, hogy én is megnézzem, mi is az az MKK. Rajtuk kívül barátnőim is hívogattak. Már másodéves voltam, mikor éreztem azt, hogy szükségem van egy közösségre. Kellett egy megtartó erő, hogy legyenek igaz barátaim, akik hasonlóan gondolkodnak a világ dolgairól, mint én. Akikkel együtt könnyebb lesz az Isten akaratát keresni. Így kerültem a közibe, és itt is ragadtam, mert azt éreztem, hogy fontos, hogy vagyok, értékesnek tartanak és elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Nem a rosszat keresik bennem, hanem a jót.”

Hozzászólás